Artikel top billede

Hver femte danske it-chef får flere penge trods krisen

Trods krisetider får 20 procent af de danske it-chefer flere penge til deres it-afdeling i 2009.

I en rundspørge blandt danske, norske og svenske it-chefer, svarer knap hver femte danske it-chef, at afdelingsbudgetterne er for opadgående, og at finanskrisen ikke har ført til hverken indskrænkning eller nedskrivning af it-afdelingens ressourcer i 2009 i forhold til sidste år.

Cirka 15 procent af de adspurgte it-chefer må dog leve med budgetreduktioner.

Undersøgelsen er foretaget af analysehuset Synovate for it-serviceleverandøren Steria.

Da man i begyndelsen af 2008 spurgte de danske it-chefer om årets budgetter, meldte kun otte procent om reduktion, mens fire ud af 10 havde oplevet at budgettet var en steget.

"Skal vi tro størstedelen af undersøgelsens respondenter, er de danske it-budgetter i 2009 ikke synderligt påvirket af nedgangstiderne. Hele to ud af tre melder om uændrede budgetter i 2009," siger Sterias administrerende direktør, Peter N. Østerbye.

Pessimistiske svenskere

Tilbagemeldingerne fra de norske it-chefer er nogenlunde enslydende, mens svenskerne er mere pessimistiske.

Her svarer knap halvdelen, at de forventer uændrede budgetter på it-siden, mens 31 procent af de adspurgte fortæller, at de i år forventer en nedgang på mellem 10 og 50 procent i deres it-budgetter i forhold til 2008.

En ud af fire af de danske it-chefer beretter, at de forventer at bruge deres penge på workflow-løsninger og Business Process Management.

Stort set samme antal forventer at købe økonomi- og kommunikationssystemer, og overvejer at udskifte eller anskaffe et økonomisystem.

Analysehuset Gartners forudsigelser tegner et mere dystert billede, og nedjusterer den forventede vækst i it-branchen fra 5,8 til 2,3 procent i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere